Logo
Logo

5 voordelen van externe ICT afdeling

Steeds meer bedrijven kiezen voor een externe ICT afdeling, omdat er voordelen zijn die het de moeite waard maken om ICT beheer uit te besteden. In deze blogpost lichten wij de 5 belangrijkste voordelen toe van een externe ICT afdeling.

1. Continuïteit en zekerheid

Heeft u wel eens nagedacht over de impact van ziekteverzuim, uit dienst treding of afwezigheid van uw ICTer op uw bedrijf? Door de krapte op de arbeidsmarkt komen recruiters met voorstellen die niet te weerstaan zijn, zelfs voor ICTers die niet van plan zijn om uw bedrijf te verlaten. Naast het verliezen van uw ICT voorziening, is de kans groot dat er veel kennis verloren gaat. Het vinden van nieuwe ICT medewerkers is erg lastig. De vraag naar ICT medewerkers stijgt namelijk hard en grote bedrijven hebben hier veel geld voor over. Met een externe ICT afdeling bent u niet langer afhankelijk van deze factoren waarop u weinig grip heeft. Benut de zekerheid van het grote team van uw ICT beheerder, zodat er altijd iemand beschikbaar is die uw bedrijf kan helpen.

2. Besparing ICT kosten

Er kan veel geld bespaard worden met een externe ICT afdeling, omdat u hiervoor niet zelf ICTer(s) in dienst hoeft te nemen. Hierdoor bespaart u verschillende kosten, zoals de aanschaf van apparatuur en kantoorruimte, maar ook de opleiding van werknemers en personeelskosten. Dankzij het uitbesteden van uw ICT beheer is alle kennis al in huis, waardoor u geen tijd of geld meer hoeft te besteden aan opleiding voor uw ICT beheerder. De ICT dienstverlener beschikt ook over verschillende partnerschappen, waardoor u apparatuur en software voor een voordelige prijs kunt krijgen.

3. Up-to-date kennis en ervaring beschikbaar

ICT is continu in ontwikkeling, waardoor het belangrijk is om uw kennis regelmatig bij te spijkeren. Deze nieuwe informatie zorgt er namelijk voor dat uw bedrijf gebruik kan maken van innovatieve toepassingen en u een sterke positie in de markt kunt verkrijgen. Natuurlijk kost deze investering tijd en geld en kan er oponthoud ontstaan bij de reguliere taken. Vaak wordt deze investering dan ook uitgesteld, waardoor innovatieve mogelijkheden onbenut blijven en uw bedrijf minder hard kan groeien. Door uw ICT beheer uit te besteden, heeft u een gehele ICT afdeling tot uw beschikking met verschillende specialisten in ieder vakgebied. Hierdoor brengt u veel kennis in huis, zonder hier direct in te hoeven investeren. Daarnaast heeft een ICT dienstverlener verschillende partnerschappen met leveranciers, waardoor zij goed advies kunnen uitbrengen over verschillende producten en diensten.

4. Focus en tijd op uw kern activiteiten

Voor veel bedrijven is ICT niet hun kern activiteit, maar een ondersteuning om producten en diensten te leveren. Desondanks wordt een groot gedeelte van de capaciteit van de medewerkers besteed aan ICT werkzaamheden. Deze tijd kan vaak goed gebruikt worden voor andere werkzaamheden. Door te kiezen voor een externe ICT afdeling, hoeft u zich niet meer te focussen op deze problemen en werkzaamheden. Hierdoor komt er meer tijd vrij om op andere factoren van het bedrijf te focussen. Zelfs wanneer u een eigen ICT afdeling heeft kan het nog steeds interessant zijn om uw ICT beheer uit te besteden, zodat uw medewerkers meer tijd hebben voor projecten en zich beter kunnen focussen op wat er echt toe doet.

5. Snelle en goede oplossingen

Situaties kunnen snel veranderen, daarom is het fijn dat uw ICT behoefte zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden. Op deze manier kunt u snel profiteren van de nieuwe mogelijkheden, hoeft u niet lang op een niet optimale manier te werken en kunt u er vanuit gaan dat het de best passende oplossing is. Een externe ICT afdeling bevat namelijk velen professionals die al jarenlang kennis en ervaring hebben opgedaan. Hierdoor kan de ICT dienstverlener snel schakelen bij veelvoorkomende of juist hele specifieke problemen en wordt er altijd gekozen voor de beste oplossing voor uw situatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een remote ICT afdeling? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. We vertellen graag over de mogelijkheden en helpen bij het maken van een passende oplossing voor iedere situatie.