Logo
nl
Logo

Internetverbinding verbeteren? Lees deze 5 tips

Zit u wel eens in een Teams meeting met stilstaande gezichten en mensen die niet reageren? Dan is het tijd om uw internetverbinding te verbeteren! Hoe vervelend is het om tijdens een belangrijke videocall onderbroken te worden door internetproblemen? Het is echt frustrerend, omdat internet vereist is voor veel van onze werkzaamheden. We hebben daarom 6 tips voor een optimale en stabiele internetverbinding voor uw kantoorpand, woning of camping.

1. Test uw wifi snelheid met een speedtest

Voordat u grote aanpassingen in uw pand maakt, adviseren wij om eerst een speedtest uit te voeren. Het zou namelijk zonde zijn om geld uit te geven aan veranderingen, terwijl dit helemaal niet nodig blijkt te zijn. Met een speedtest kunt u gemakkelijk de snelheid van uw wifi te testen. Geeft de website aan dat dat u een snelle wifi verbinding heeft? Dan ligt het niet aan uw COAX, DSL of glasvezel internetverbinding, maar aan andere factoren zoals een trage website. Bezoek een andere website om te kijken of het probleem bij de website ligt of aan een andere factor.

2. Plaats de router op de juiste plek voor een goed bereik

Staat uw router in de meterkast? Muren of andere obstakels kunnen de internetverbinding verbreken of verslechteren. Zet de router daarom op een centrale locatie. Hierbij geldt de regel: hoe verder u bent van de zender, hoe zwakker het wifi signaal en hoe lager de internet snelheid. We adviseren de router op een hoge plek te plaatsen, omdat de internetverbinding minder onderbroken wordt door kantoorinrichting en andere objecten. Let op! Elektronische apparaten, zoals de hardware van uw werkplek, kunnen ook het internet signaal verstoren. Zorg ervoor dat er altijd 30 cm afstand tussen de router en de hardware is. Heeft uw router antennes? Zet de antennes recht op en spreidt deze om het bereik te vergroten. De plek van de router heeft dus veel invloed op de kwaliteit van uw COAX, DSL of glasvezel internetverbinding. Denk er dus goed over na waar u uw router plaatst.

3. Verander het wifi-kanaal of de internet frequentie

Gebruiken andere bedrijven in uw kantoorpand hetzelfde wifi-kanaal? Dan kan dit uw internet signaal verstoren en voor een slechtere internetverbinding zorgen. Dit kunt u gemakkelijk oplossen door uw wifi-kanaal of internet frequentie te veranderen. Door uw router opnieuw op te starten wordt automatisch het beste wifi-kanaal voor uw verbinding gekozen. Uw wifi-kanaal zal geen ander kanaal meer overlappen en uw internetverbinding wordt minder snel verstoord.

4. Installeer access points voor een betere internetverbinding

Is uw werkplek te ver weg van uw modem? Dit is niet ten goede van uw internetverbinding en kan werkzaamheden zoals uw videocall beïnvloeden. Met access points creëert u een draadloos netwerk (wifi) of breidt u deze uit. Door access points te installeren, verbetert u dus het bereik van uw internetverbinding. Verbind de access points via een netwerkkabel aan de modem. De access points werken als een tweede modem. Dankzij de directe verbinding met de modem kunnen de access points een goede en stabiele draadloze internetverbinding verspreiden. Hang de access points op de gewenste plekken en versterk zo uw zwakke internet.

5. Vervang uw oude router

Heeft u al deze tips geprobeerd en is uw internetverbinding alsnog niet beter? Vervang oude hardware, zoals de router. Oudere modellen kunnen ervoor zorgen dat het internet verslechterd. Zo kan het zijn dat de router de laatste updates niet meer kan uitvoeren of dat deze geen sterke wifi verbinding meer kan uitstralen. We helpen u graag met de aanschaf van een nieuwe router om uw internetverbinding te versterken. Hierdoor zorgt u ervoor dat u altijd een goede internetverbinding heeft tijdens uw Teams meeting en andere werkzaamheden.

Controleer daarom voor een goede internetverbinding de plek van uw router, verander het wifi kanaal, installeer een access point, gebruik een wifi adapter of vervang de router. Komt u er niet uit of geeft u dit liever uit handen? Wij helpen u graag bij het optimaliseren van uw internet op uw kantoor, in uw woning of op de camping. Bekijk al onze internetoplossingen of neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.