Logo
nl
Logo

MFA: Bescherm uw account met Microsoft Authenticator

Hoe beschermt u uw account goed tegen hackers? Een cyberaanval kan grote schade aanbrengen aan uw bedrijf door datalekken, data verwijderen en identiteitsfraude. Dit kan het vertrouwen van uw klanten erg schaden. Hoe gaat u klanten uitleggen dat hackers namens uw klant contact opnemen en virussen verspreiden terwijl u dit in een paar secondes had kunnen voorkomen met multifactorauthenticatie (MFA) via de Microsoft Authenticator app. Het instellen is maar een fractie van de hoeveelheid tijd, energie en kosten die u kwijt bent wanneer u gehackt bent. Waarom zou u dit groot risico onnodig lopen? In deze blogpost vertellen we alles wat u moet weten over MFA via de Microsoft Authenticator app.

Wat is MFA beveiliging voor uw account?

Wist u dat wachtwoorden eenvoudig te kraken zijn? Het is slechts een kwestie van tijd tot hackers uw wachtwoord bemachtigen. MFA is gemakkelijk te gebruiken en beschermt uw gegevens effectief. Door het gebruik van meerdere inlogmethodes bevestigt MFA uw identiteit. Hierdoor kunnen hackers geen toegang krijgen tot uw gegevens wanneer ze beschikken over uw wachtwoord. Dit betekent dat u naast uw wachtwoord ook andere inlogmethode(s) gebruikt om in te loggen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een code welke u via een sms naar uw mobiel wordt toegestuurd. Ook zijn er diverse authenticatie apps beschikbaar die eenvoudig een code genereren. Met MFA verkleint u dus het risico op een cyberaanval, omdat u de enige bent die beschikt over de extra inlogmethode om in te loggen.

Wat kunnen hackers met mijn wachtwoord?

Hackers hebben slechts een aantal gegevens nodig om het vertrouwen van klanten te beschadigen, terwijl het u jaren heeft gekost om dit op te bouwen. Hackers kunnen dus enorm veel impact hebben op u en uw bedrijf.

Hebben hackers uw wachtwoord van uw Microsoft 365 account bemachtigd? Hackers hebben dan het wachtwoord voor zowel uw e-mail als uw pc in handen. Ze kunnen dan het wachtwoord veranderen en u buitensluiten van uw data. Ze kunnen dan veel geld eisen voor het nieuwe wachtwoord. De vraag is alleen of u het juiste wachtwoord krijgt en of uw bestanden niet verwijderd, aangepast of gelekt zijn. Kunt u met uw Microsoft inloggegevens aanmelden bij andere accounts? Dan hebben hackers toegang tot nog veel meer accounts.

Beschikken hackers over de inloggegevens van uw zakelijke of privé social media accounts? Dan hebben hackers voldoende gegevens om identiteitsfraude te plegen. Ook bij deze accounts kan u buitensloten worden en wordt er losgeld geëist om toegang te krijgen.

Zijn hackers in bezit van een kopie van uw ID? Dan kunnen ze leningen afsluiten, bankrekeningen openen en aankopen doen op uw naam. U merkt dit wanneer u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet hebt gekocht.

Voorkom dit soort vervelende situaties door in paar secondes uw account goed te beveiligen met MFA via de Microsoft Authenticator app.

Hoe werkt de Microsoft Authenticator app?

Wilt u geen onnodig risico nemen en uw bestanden beter beschermen tegen hackers? U kunt gemakkelijk uw account geavanceerd beveiligen tegen hackers. Wij adviseren daarom om minimaal één vorm van MFA in te stellen voor uw Microsoft 365 accounts, social media accounts, zakelijke accounts en bijvoorbeeld een NAS om uw account veilig te houden. De meeste programma’s en accounts die u gebruikt, hebben de optie om de MFA via de Microsoft Authenticator app te gebruiken. Wilt u inloggen op of met uw Microsoft 365 account? Dan krijgt u vaak een melding in de Authenticator app waarin wordt gevraagd om uw identiteit te bevestigen. Gebruikt u de Microsoft Authenticator app voor andere accounts? Dan moet u de OTP-code overnemen die in de app te zien is.

Verklein het risico op een cyberaanval en houd uw bedrijf veilig. Het is daarom verstandig om de Microsoft Authenticator app in te stellen voor al uw accounts om deze geavanceerd te beveiligen. Wilt u hulp met het instellen van MFA via de Microsoft Authenticator app voor al uw accounts? Wij helpen u graag. Bent u slachtoffer geworden van een cyberaanval? Bescherm uw bestanden met de Microsoft 365 back-up. Wij helpen u graag met het implementeren van deze en andere beveiligingsmaatregelen. Neem contact met ons op voor advies en implementatie.