Logo

Is een back-up voor u van toepassing?

Hoe goed bent u voorbereid op een cyberattack? Data verlies kunnen privé of zakelijk een grote impact hebben en het kan lastig zijn om deze data terug te krijgen. Een back-up van al je belangrijke bestanden zorgt ervoor dat u geen bestanden kwijt raakt. Bepaal of u goed voorbereid bent en of een back-up van toepassing is voor uw bestanden. Wij hebben daarom alvast de meest voorkomende situaties voor verlies van data voor u op een rijtje gezet.

 

1. Zijn uw bestanden veilig voor een malware of ransomware cyberattack?

Cyberattacks kunnen voor veel problemen zorgen in de data opslag. Als een virus of malware uw computer besmet, dan kunnen uw bestanden verwijderd of aangepast worden. Een server of computer kan door een cyberattack zelfs geheel onbruikbaar worden. Ook kunnen uw bestanden gegijzeld worden tijdens een ransomware aanval. Uw bestanden worden dan versleuteld, waardoor u deze niet meer kunt gebruiken. Met een computer back-up beschermt u uw bestanden tegen de verschillende cyberattacks en voorkomt u data verlies.

2. Bent u voorbereid op defecte apparaten?

De pc werkt plotseling niet meer, waardoor u niet meer bij uw bestanden kunt. Een storing in de computer of andere hardware kan de data opslag onbruikbaar maken, waardoor u belangrijke data verliest. Een storing kan iedereen overkomen. Zorg ervoor dat u niet afhankelijk bent van hardware storingen door regelmatig een back-up te maken. U kunt de verloren data dan gemakkelijk herstellen met de meest recente back-up.

3. Blijven uw bestanden veilig bij een brand?

Ook een brand kan ervoor zorgen dat u uw bestanden kwijtraakt. Een brand kan de hardware aantasten en onbruikbaar maken. Bestanden die op deze hardware opgeslagen stonden kunnen dan verloren raken. Het komt regelmatig voor dat bestanden enkel fysiek worden opgeslagen en dit kan zeer nadelig zijn. Deze fysieke data kunt u verliezen als u brand heeft in uw bedrijfspand. U kunt dit voorkomen door regelmatig een back-up te maken van uw cloud opslag en fysieke bestanden.

4. Kunt u uw bestanden herstellen bij een menselijke fout?

Een fout zit soms in een klein hoekje, maar kan grote gevolgen hebben. Soms heeft u dit al meteen door en kunt u de bestanden nog gemakkelijk herstellen met een back-up. Als u pas later ontdekt dat deze bestanden verdwenen zijn, dan zult u wat dieper moeten graven om deze bestanden terug te halen. Het ligt dan aan de retentie van uw back-up of u deze bestanden nog kunt redden. Door een goede back-up te maken, bent u zeker dat u uw bestanden niet verliest. Hierdoor bent u niet langer afhankelijk van fouten.

Conclusie

Ter conclusie, er zijn dus verschillende situaties waar u niet altijd grip op heeft en waar een back-up van uw bestanden het verschil kan maken. Een back-up zorgt ervoor dat u bestanden kunt herstellen als deze verloren gaan. Wij raden aan om naast een computer back-up, de gegevens fysiek en op de cloud op te slaan.

Maakt u veel gebruik van Word, Outlook, Teams en de vele andere programma’s van Microsoft 365? Dan is de automatische Microsoft 365 back-up uw perfecte oplossing. Met een Microsoft 365 back-up zijn al uw Microsoft 365 bestanden altijd veilig.

Wilt u weten wat voor uw situatie een passende oplossing is? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek over een Microsoft 365 back-up of een andere back-up. Samen met u zoeken wij naar de passende oplossing.