Logo
nl
Logo

5 tips om uw bedrijf te beschermen tegen een cyberaanval

Iedere week is er nieuws gerelateerd aan cyberaanvallen. Een cyberaanval kan voor verschillende horrorscenario’s zorgen. Bedrijven en particulieren worden slachtoffer van ransomware, malware en virussen. Hackers kunnen uw website helemaal plat leggen of u telefonisch onbereikbaar maken. Hierdoor kunt u uw klanten niet de nodige dienstverlening geven en loopt u veel winst mis. Daarnaast liggen uw belangrijke en vertrouwelijke bestanden voor het grijpen. Uw vertrouwelijke bestanden kunnen vernietigd worden of zelfs naar buiten worden gebracht. Naast de financiële schade, loopt uw bedrijf dan ook imagoschade op. Voorkomen is natuurlijk beter dan herstellen. We hebben 5 tips voor u, zodat u zich goed kunt voorbereiden op een cyberaanval.

1. Beveilig het systeem tegen cyberaanvallen met netwerkbeveiliging

Door Corona zijn er steeds meer mensen gaan thuiswerken. Maken uw thuiswerkers gebruik van een onveilige internetverbinding? En gebruiken zij onveilige hardware? Het is moeilijk om te controleren, maar maakt u wel extra kwetsbaar. Thuiswerkers maken uw bedrijf dan namelijk aantrekkelijker voor hackers en de kans op een cyberaanval is velen malen groter. Het systeem moet dus goed worden beveiligd. Hiermee voorkomt u dat u slachtoffer wordt van cyberaanvallen zoals ransomware, malware of een virus. Update regelmatig de netwerkbeveiliging om de veiligheid te waarborgen.

2. Beperk de effecten van cyberaanvallen met een back-up en versleutelde data

Een cyberaanval kan grote schade toebrengen aan uw bedrijf. Hackers kunnen uw belangrijke bestanden onbruikbaar maken of data lekken. Uw vertrouwelijke gegevens komen dan op straat te liggen. Sla daarom belangrijke bestanden en vertrouwelijke informatie altijd versleuteld op en voorkom dataverlies door regelmatig een back-up te maken.

3. Train uw medewerkers om risico’s te herkennen en een cyberaanval te voorkomen

Een zwak wachtwoord, een besmette USB-stick of een phishingmail: soms maken uw medewerkers het hackers wel erg makkelijk. Een fout kan in een klein hoekje zitten, maar heeft wel grote gevolgen. Weten uw medewerkers hoe zij hiermee om moeten gaan? Met bijscholing voorkomt u onnodig data verlies en data lekken en maakt u uw medewerkers bewust van de verschillende dreigingen.

4. Elimineer uw kwetsbaarheden met een software update

Uw bedrijf is even sterk als de zwakste schakel. Hackers gaan op zoek naar deze zwakke schakels. Ze sluipen ongezien binnen en veroorzaken grote schade. Geef daarom de zwaktes in uw software de nodige aandacht. Maar hoe houdt u de hackers buiten? Updaten is het halve werk. Een nieuwere versie van software speelt in op actualiteiten. Kwetsbaarheden van de software worden aangepakt en de nieuwste technologieën worden toegepast. Software is daarom constant in ontwikkeling. Met de nieuwste versies is uw beveiliging up-to-date en toekomstbestendig. Werk daarom uw software regelmatig bij en check wekelijks de updates.

5. Controleer de software downloads en voorkom een cyberaanval

Wist u dat u een cyberaanval op uw computer meestal niet meteen merkt? Een virus of malware dringt ongemerkt uw systeem binnen. Het kan al gebeuren met slechts een software download. Een kleine fout met grote gevolgen. Stel daarom de download mogelijkheden van uw medewerkers in en sluit hiermee veel risico’s uit.

Wilt u een cyberaanval voorkomen? Verbeter uw online veiligheid met preventieve workshops, een goede netwerkbeveiliging en de juiste download instellingen. Wij helpen u graag met het verbeteren van uw online veiligheid. Neem contact met ons voor een vrijblijvend gesprek.